“Han gör ögon –
för syns skull”

Metro riksupplagan

Läs hela artikeln

https://wwwmullersohneco.cdn.triggerfish.cloud/uploads/2020/07/Tavla_randomMix1-1.jpgSkriv ut

Företaget

F. Ad. Müller Söhne är specialister på tillverkning och inpassning av ögonproteser av glas. I Sverige är det den vanligaste typen av ögonprotes

Med våra ögonproteser kan patienter som saknar eller har förlorat ett öga genom olycka, sjukdom eller på annat sätt, få ett konstgjort öga vars utseende är mycket likt det kvarvarande ögat. Varje år tar vi emot patienter på ögonmottagningar och syncentraler i ett tiotal svenska städer. Det är hos oss du beställer tid för byte av ögonprotes och det är någon av våra okularister som kommer ta emot dig. Våra mottagningstider publiceras här på nätet och har du väl varit hos oss en gång, kommer de i brevlådan.

I Sverige har vi bedrivit vår verksamhet sedan 1924. Vi tar främst emot patienter på sjukhusen i de städer vi besöker, men vi har också en fast mottagning på Sophiahemmet vid Valhallavägen i Stockholm. Tidsbeställning är dock alltid ett måste.

Tillsammans med vårt systerföretag i Tyskland besöker våra okularister ett 60-tal europeiska städer vid minst ett tillfälle per år. Vi har ett nära samarbete med ögonkliniker och landsting och följer utvecklingen inom hälso- och sjukvården. Vi är också medlemmar i branschorganisationen för medicinteknik, Swedish Medtech.

Som ny patient kommer den första informationen oftast från läkare och protessköterskor. Här på vår hemsida har vi också samlat en del informationsmaterial. Förutom broschyrer finns även tidningsartiklar och en del radioinslag som beskriver vad vi gör och vad som händer på våra mottagningar.

På mottagningen är det någon av våra okularister du kommer att träffa. Okularist blir man genom att gå i lära. Våra okularister har en 6-årig specialistutbildning som inriktar sig helt på tillverkning av ögonproteser i glas. Utbildningen innefattar medicin, anatomi, glaskunskap och glasblåsning. Efter fyra år i lära utförs ett gesällprov vilket innebär att man blir okularist-assistent. Efter ytterligare två år utförs ett mästarprov varefter man kan kalla sig diplomerad ocularist. En duktig sådan blir man dock först efter många år i yrket.

Vill du veta mer om oss och vår verksamhet så finns mer information här på hemsidan. Är det ändå något du undrar över eller vill prata om så kontakta oss här eller per telefon.

Välkommen till Müller Söhne!