https://wwwmullersohneco.cdn.triggerfish.cloud/uploads/2014/12/TrigFront_D3C_9829.jpgSkriv ut

Standardproteser

Vårdpersonal: Standardprotes ett alternativ till konformer

Till sjukhus som genomför enukleationer och eviscerationer tillhandahåller vi standardproteser. Protestypen finns tillgänglig i olika storlekar och färger och levereras enligt önskemål.

Syftet med standardproteserna är att en patient inte senare än 3-4 veckor efter operation skall få en ögonprotes insatt. Om inte så sker kan vävnaden dra ihop sig vilket försvårar eller omöjliggör en god inpassning av protes.

Alternativ till standardprotesen är en s k konformer (genomskinlig plastlins). Kostnaden för sådan är nästan densamma som för en standardprotes, men fördelen med ­protesen är att patienten kan få ett ”riktigt” öga och kan snabbare återgå till arbete och sitt sociala liv. Därmed kan ofta sjukskrivningstiderna reduceras.

Standardprotesen kan bäras tills dess att patienten kallas och för att få en specialprotes tillverkad och inpassad på någon av våra mottagningar.

Kontakta oss för mer information om standardproteser och hur de kan beställas.

För mer information om hur vi arbetar med vården har vi tagit fram dokumentet ”En presentation av ögonprotesföretaget F. Ad. Müller Söhne och vår verksamhet i Sverige”. Meddela oss så skicka vi den gärna.