Följ med en av våra patienter till mottagningen på Tomteboda

Utbildningsradion

Lyssna på inslaget här

http://decasinoonline.com/

https://wwwmullersohneco.cdn.triggerfish.cloud/uploads/2012/09/information.jpgSkriv ut

På mottagningen

Vi tar emot patienter på vår egen mottagning i Stockholm och har även mottagningar runt om på landets sjukhus.

För att komma till oss måste du först beställa tid. Ungefär en vecka innan ditt besök kommer du få en påminnelse per brev. Information om vart du skall ta dig finns här på hemsidan eller i påminnelsen du får.

När du kommer till mottagningen säg gärna till oss att du har kommit och vänta sedan i anvisat väntrum. Vi ropar upp dig så snart vi kan.

När du tagits emot av en okularist kommer denne att kontrollera färgen på det kvarvarande ögat. Utifrån den väljer okularisten ut en ögonprotes i halvfabrikat med lämplig färg och iristeckning. Normalt finns ett par tusen olika halvfabrikat att välja bland på mottagningen. Okularisten undersöker noggrant ögonhålan och kontrollerar eventuell tidigare protes för att se vilken form och storlek din nya protes skall ha.

Därefter vidtar arbetet med att forma ögonprotesen från halvfabrikatet till färdigt utseende. Detta görs med en speciell gasolbrännare.

På protesen smälts sedan ett ådernät som i färg och mängd överensstämmer med det kvarvarande ögat. Därefter skall protesen läggas för att svalna i en s k kyl-ugn. Medan så sker väntar du i väntrummet.

Efter ungefär en halvtimme har ögonprotesen svalnat och den skall nu provas för att se så att den sitter på rätt sätt och är bekväm att bära. Eventuella justeringar kan då göras om så behövs.

Hela inpassningsmomentet tar ca 1,5 – 2 timmar.

Om protesen fungerar bra så kvitterar du den på en lista. Den gamla protesen behåller du som reserv.